úterý 11. února 2014

Recenze: Fable Anniversary

Když se řekne Fable, jen málokterý hráč nebude vědět, o čem je řeč. Ať už si Fable spojíte s pohádkovou atmosférou, originálním rpg systémem nebo s nenaplněnými očekáváními a nekonečnými chvalozpěvy tvůrce Petera Molyneuxe, jedno je jisté – miliony fanoušků a hráčů z celého světa poukazují na to, že Fable se do herní historie zapsalo nesmazatelným písmem.

První díl Fable vyšel ještě na původní Xbox v roce 2004. A jelikož se ze série, která postupem času našla své místo jak u PC hráčů, tak u majitelů druhé konzole Microsoftu Xbox 360, stala kultovní značka, Microsoft se rozhodl desetileté narozeniny prvního Fable oslavit remakem Fable Anniversary. Co vás v něm čeká, jak se hraje, jak se liší od původní hry a zda stojí za investované peníze, se dozvíte v následující recenzi.

Fable Anniversary vás zavede do pohádkového fantasy světa Albion. Vcítíte se do role chlapce, jemuž neznámí bandité zabili otce a unesli zbytek rodiny. Chlapce z plamenů vesnice Oakvale zachrání mocný čaroděj Maze, který jej zasvětí do tajů bojových umění, ale také magie a vůbec pravidel světa Albionu. Příběh samozřejmě zůstal nezměněn, stále je plný soubojů dobra a zla, emotivních okamžiků, filozofických monologů vypravěče a nezapomenutelných postav. Pro české hráče je možná trochu zklamáním, že tu není lokalizace formou titulků, jako tomu bylo u předchozích dílů na konzoli Xbox 360....

Text celé recenze je na konzolista.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat