pátek 17. ledna 2014

Recenze: The Last Of Us

Ústřední postavy hry
Ač by se mohlo zdát, že na dnešním trhu přehuštěném obyčejnými zombie hrami a filmy nemůže vzniknout kvalitní dílo, je tomu právě naopak. Ba dokonce došlo k tomu, že hra s tématikou zombie apokalypsy se dost možná stane vzorem pro hry ostatní, ať už půjde o hry vyloženě akční, adventury či stealth akce. O čem je řeč? O herním skvostu s názvem The Last Of Us.

Vývojáři z Naughty Dog, kteří stojí za výbornou herní sérií pro Playstation 3 Uncharted (1,2,3), sebrali to nejlepší a vytvořili hru, která bude diktovat laťku kvality po dalších několik let. The Last Of Us je totiž přesně takovou hrou, kterou chceme - skvěle hratelnou, s výborně vyváženými a hlavně fungujícími herními principy, atmosférickou a v neposlední řadě i graficky vyspělou. The Last Of Us nechybí ani skvělý příběh a věrohodné postavy. Prostřihové scény s nimi jsou na hranici filmového zážitku. 

The Last Of Us těží především z atmosféry, kterou vytváří hratelnostními mechanismy (na každém kroku nedostatek munice, upgrady zbraní, vylepšování postavy, to vše dávkováno v ideálním množství), filmovými narativními postupy a vážností, s kterou Naughty Dog vůči zombie apokalypse přistoupili. 

Sečteno podtrženo, jedná se o jednu z nejlepších letošního roku, a nebýt krále, který vypálí rybník komukoliv (ano, řeč je o Grand Theft Auto V), mohli bychom The Last Of Us s čistým svědomím označit za nejlepší hru roku. Takhle je to druhé místo s hvězdičkou, protože jde o skvost, který vám rozhodně nesmí uniknout. Pokud máte konzoli Playstation 3, The Last Of Us jste pravděpodobně již dohráli, pokud ne, právě máte důvod ke koupi. 

hodnocení: 5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat