pondělí 20. ledna 2014

Recenze: Lake Malawi - Always June Singl

Kapela Charlie Straight patřila mezi přední české kapely, o to více překvapila smutná zpráva z října minulého roku o ukončení jejich činnosti. Jelikož ale vždy, když něco končí, něco nového také začíná, i na konci Charlie Straight je nový počátek - a to nové kapely Alberta Černého (a bubeníka Pavla Pilcha rovněž z původních Charlie Straight), která nese exotický název Lake Malawi. Kapela před pár dny vydala vůbec první singl "Always June", který je k poslechnutí na internetu.

"Always June" je vůbec první vizitkou nové kapely. Aktuální dojmy ale naznačují, že od Lake Malawi budeme moci očekávat opět písničky žánrově zařaditelné někam do brit-popu. V "Always June" se mísí melancholie, smutek a radostné prožitky mládí, přičemž vše je podtrženo frontmanovy nezaměnitelnými vokály. Písnička se vyjímá i textem, který podtrhuje hořko-sladkou atmosféru celé skladby. Jediné, co může překvapit nemile, je přítomnost elektroniky ve větší míře než by se možná slušelo. Teprve ale čas a především další písničky ukážou, zda jde o krok správným směrem. Na Youtube lze nalézt i další dvě skladby Lake Malawi "Aubrey" a "Paris", avšak v jejich neoficiální a tedy nereprezentativní podobě. Obě ale dávají  tušit, že pro Lake Malawi na české hudební scéně rozhodně místo bude.

O tom, zda to pánům z Lake Malawi bude šlapat, se budeme moci koneckonců přesvědčit již brzy na vlastní kůži, protože kapela oznámila celorepublikové turné, které začne v půlce února a skončí na konci března.

hodnocení: 4/5



Žádné komentáře:

Okomentovat